Skandal u Kijevu: Netanjahuova supruga na dočeku bacila hleb i so VIDEO

U Kijevu su premijera Izraela Benjamina Netanjahua i njegovu suprugu Saru dočekale tri devojke u tradicionalnoj ukrajinskoj odeći sa hlebom i solju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

11:34

Skandal u Kijevu: Netanjahuova supruga na dočeku bacila hleb i so VIDEO
Foto: Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

Nakon izlaska iz aviona Netanjahu je odlomio parče pogače, umočio u so i pojeo, pišu izraelski mediji.

Drugi komad hleba je predao supruzi Sar,i koja ga je bacila na zemlju.

Benjamin Netanjahu je doputovao sa suprugom u trodnevnu posetu Kijevu, prenosi "Sputnjik".

Izraelski ambasador: Nije strašno što je Netanjahuova supruga bacila hleb

Ambasador Izraela u Ukrajini nastojao je da umanji posledice poteza supruge premijera Izraela Sare Netanjahu koja je bacila parče hleba sa solju tokom ceremonije dobrodošlice u Kijev, nakon što je taj incident izazvao osude u ukrajinskim medijima.

"Šef kabineta predsednika Zelenskog je rekao da je to nevažan incident i nije vredan medijskog izveštavanja", rekao je ambasador Joel Lion za izraelski javni servis Kan.

Sara Netanjahu je bacila komadić hleba koji joj je dodao suprug Benjamin Netanjahu nakon što je on probao parče i učtivo rekao da "nije loše".

Netanjahuova supruga je prethodno navodno pokušala da udje u pilotsku kabinu aviona izraelske avio kompanije EL AL za Kijev jer je kapetan nije pomenuo u pozdravu putnicima.

U tome su je sprečili bezbednjaci, preneli su izraelski mediji.

Kapetan je kasnije ispravio taj propust, a kabinet premijera Netanjahua je naveo da je bilo nerazumevanja koje je odmah otklonjeno.

Ukrajinska TV je medjutim stalno izveštavala o tome.

"Netanjahuova poseta ne prolazi bez skandala. Njegova supruga Sara je uspela da izazove skandale u dva navrata. Prvo je bila nezadovoljna kako je pilot pozdravio putnike (na putu za Ukrajinu) i požurila u pilotsku kabinu da se to ispravi. Kada su sleteli na aerodrom u Kijevu Sara Netanjahu je pokvarila ukrajinsku ceremoniju dobrodošlice kada je bacila komad hleba sa solju na pod", javila je ukrajinska televizija Vesti jedan, kako je preneo izraelski TV Kanal 12 ; uz opasku da to izgleda kao preterani opis onoga što se dogodilo.

Netanjahu je prethodno posetio Ukrajinu za vreme svog prvog mandata 1999. godine, podsećaju izraelski mediji. ; ;

On se danas sastao sa novoizabranim predsednikom Ukrajine Volodomirom Zelenskim, na čiji poziv je doputovao u dvodnevnu posetu, i izmedju ostalog obećao da će nastojati da se ispuni dogovor na osnovu koga bi ukrajinski imigranti koji žive u Izraelu dobili penzije iz svoje domovine.

Zelenski je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da razmatra otvaranje kancelarije za investicije i tehnologiju u Jerusalimu.

Više od trećine izraelskih imigranata iz bivšeg Sovjetskog Saveza je iz Ukrajine. ;

Netanjahu i Zelenski su se sastali nepunih mesec dana pre izraelskih parlamentarnih izbora.

Zelenski se zahvalio Izraelu za nastavak podrške teritorijalnom integritetu Ukrajine i za "snažnu poziciju odnosu na sukob u Donbasu i aneksiju Krima". ;

Izrael je inače neutralan u rusko-ukrajinskom sukobu. ;

Netanjahu je prvi strani lider koji je posetio Ukrajinu otkako je Zelenski, bivši glumac bez političkog iskustva, izabran za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: