Kosovska skupština raspušta se u četvrtak, hoće li biti iznenađenja?

Kosovske političke partije isključuju mogućnost da će doći do bilo kakvih iznenađenja u četvrtak, za kada je zakazana vanredna sednica parlamenta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

10:36

Kosovska skupština raspušta se u četvrtak, hoće li biti iznenađenja?
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Na toj sednici trebalo bi da bude raspuštena skupština, a nakon toga raspisani vanredni parlamentarni izbori, piše Koha.

Za raspuštanje kosovskog parlamenta, nakon što je Ramuš Haradinaj podneo neopozivu ostavku 19. jula, izjasnilo se 80 od ukupno 120 poslanika.

Stranke su se saglasile da pre odluke o raspuštanju parlamenta poslanici glasaju o sporzumu o EU-IPA fondovima, vrednom oko 100 miliona evra.

Iako je sazivanje vanredne sednice bilo je potrebno 40 potpisa poslanika, parlamentu je dostavljeno više od 80.

Potpise su dostavili poslaici DSK, DPK, Pokreta Samoopredeljenje, Alijanse za budućost Kosova, Socijaldemokratske partije I Inicijative, piše list. Prema skupštinskom poslovniku, za raspuštanje kosovskog parlamenta je potrebno 80 glasova.

Šesti saziv kosovskog parlamenta je praktično već odlučio da okonča mandat pre nego su vlade zemalja Kvinte zahtevale od Prištine I Beograd obnovu dijaloga, podseća Koha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: