"Novosti": Albanski policajci patroliraju crnogorskim selom, meštani uznemireni

Nekoliko meštana sela Đuliće u opštini Andrijevica obavestili su dopisništvo "Novosti" u Beranama o događaju koji je izazvao "uznemirenje" javnosti u tom kraju.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.08.2019.

10:18

Ilustracija: Depositphotos/londondeposit

"Na katunu Asanac, iznad Đulića, primetili smo policijsku patrolu iz Albanije! Doduše, bili su nenaoružani, ali, simptomatično je da se baš sada pojavljuju na našoj teritoriji. Obaveštavamo nadležne da ćemo se samoorganizovati i da više nećemo dozvoliti nikakvu kontrolu naše teritorije, pa makar se sa bilo kim Albanci dogovarali", kazali su meštani Đulića, javljaju "Večernje novosti".

Iz policije je za list nezvanično rečeno da je reč o sprovođenju dogovora između Crne Gore i Albanije, kojim bi se policije dve države bolje suprotstavile organizovanom kriminalu. Službenici policije Albanije boravili su na području Andrijevice i Berana u skladu sa sporazumom dve države, a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dve države.

To je obrazloćenje crnogorske policije koje je usledilo nakon informacija koje su se pojavile u medijima o tome da je uočeno prisustvo službenika policije Albanije na teritoriji Crne Gore.

"Napominjemo da postoji uredna evidencija na graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom dijelu naše države", navedeno je u saopštenju, u kojem se kaže i da službenici Uprave policije imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Republike Albanije.

Ta se saradnja, kako navode, ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, u redovnim sastancima na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou kao i u radu zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije u pograničnom delu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: