Obradović i Aleksić napustili sastanak na FPN, SzS dao ultimatum VIDEO

Predsednik Dveri Boško Obradović i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić napustili su današnji sastanak vlasti i opozicije na FPN.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

07:37

Obradović i Aleksić napustili sastanak na FPN, SzS dao ultimatum VIDEO

Oni su poručili da će predložiti svojim strankama da bojkotuju naredne izbore.

Aleksić je rekao da će on sutra predložiti predsedništvu stranke da oni više ne učestvuju u razgovorima, kao i da bojkotuju naredne izbore.

Kako je rekao novinarima, vlast je pokazala da nema želju da bilo šta promeni u medijskoj sferi po pitanju sloboda i nastavlja, kako kaže, da krši zakon.

"U takvom ambijentu nema razgovora”, rekao je Aleksić, koji je ocenio da su na sastanku predstavnici SNS Goran Vesić, Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić “banalizovali” i spinovali sve ono što su govorili drugi učesnici.

Obradović je kazao da će on iduće sedmice predsedništvu predložiti da se proglasi bojkot izbora, jer vlast nije pokazala spremnost da ispuni njihove uslove i dodao da šest meseci uoči izbora nema medijskih sloboda.

On je naveo da je vlast danas imala šansu da prihvati zahteve opozicije, ali da oni nisu prihvatili da potpišu dokument koji je predložio SzS, navodeći da sada ne vidi o čemu mogu da razgovaraju.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima da će njegova stranka odluku o bojkotu izbora doneti nakon što izbori budu raspisani.

"Ispunjenje "medijskih zahteva" do 15. septembra ili bojkot"

Ukoliko se do 15.septembra ne ispune “medijski zahtevi” Saveza za Srbiju, ta organizacija će bojkotvati naredne izbore, rekao je predsedavajući SzS Nebojša Zelenović.

On je novinarima rekao da je SzS izneo danas konkretan zahtev i tiče se političkog konsenzusa koji treba da dovede do toga da se do 15.septembra izabere novi sastav REM-a, i to ne politički, već na osnovu njihove stručnosti.

Očekujemo do 15. septembra to rešenje, ako ga nemamo, ulazimo u bojkot”, rekao je Zelenović novinarima na FPN-u.

kako je rekao, izbor novog sastava REM-a otvara vrata da se nastave razgovori vlasti i opozicije o ostalim zahtevima 1 od 5 miliona.

Zelenović je dodao da SzS priprema i strategiju za bojkot. Zahvalio je organizatorima i sastanka, ali je ocenio da ovakav format sastabka ne daje rezultate.

Komentarišući izlazak Boška Obradovića i Miroslava Aleksića sa sastanka i njihove komentare da će svojim strankama predložiti da bojkotuju izbore, Zelenović je rekao da to ne znači da oni nemaju dogovor u vezi sa bojkotom, već da su i oni shvatili da ovaj format ne daje rezultate.

SzS je dan uoči sastanka javno predložio organizatorima da na dnevni red stave obavezujući dokument koji će potpisati predstavnici vlasti i opozicije, a koji predviđa da do 15. septembra dođe do promena u RTS i REM kroz skupštinsku proceduru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: