"Slučaj" hrvatske diplomatkinje: Oglasila se i Kolinda

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, nakon dva dana konačno se oglasila o diplomatskom skandalu u Berlinu, piše Indeks.

Izvor: B92

Nedelja, 18.08.2019.

19:32

Foto: EPA-EFE/Valda Kalnina

Grabar-Kitarović je u svojim tvitovima navela da su "izjave koje potiču nesnošljivost i rasizam neprihvatljive". Kako piše hrvatski portal, predsednica se oglasila samo na Tviteru, ne i na Fejsbuku.

Indeks je u petak objavio kako je prva sekretarica hrvatske Ambasade u Berlinu Elizabeta Mađarević na Fejsbuku objavljivala rasističke i homofobne stavove. Ona je prvo objavila kako stoji uz svoje objave, a već sutradan je tvrdila da joj je profil hakovan.

Premijer Andrej Plenković je ranije u Barbanu izjavio da treba proveriti da li je njen profil na Facebooku zaista bio hakovan, jer ako nije, rekao je, to bi bila "katastrofa".

Plenković je rekao da je to krajnje neprihvatljivo, kao i da će o celom slučaju ovih dana u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova biti sprovedena detaljna istraga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: