"Kakvo oslobođenje Drvara 1995. i Hrvati... Čista provokacija"

Predsednik SUBNOR-a Republike Srpske Rade Džajić izjavio je da se duboko protive proslavi navodnog oslobađanja Drvara u režiji Kantonalnog odbora HDZ-a u Livnu.

Izvor: B92

Subota, 17.08.2019.

12:33

Predsednik SUBNOR-a Republike Srpske Rade Džajić izjavio je da se članovi te organizacije koji baštine antifašističku borbu, duboko protive najavljenoj proslavi navodnog oslobadjanja Drvara u režiji Kantonalnog odbora HDZ-a u Livnu i da je organizovanje te proslave "čista provokacija usmerena prema Srbima".

On je za agenciju Srna rekao da 1995. godine nije bilo nikakvog hrvatskog oslobodjanja Drvara, kako poručuju iz livanjskog HDZ-a, već da su taj grad 1945. tokom Drugog svetskog rata oslobodili partizani, prenosi RTRS.

"Kakvo oslobođenje Drvara 1995. i Hrvati...Organizovanje te navodne proslave je čista provokacija usmerena prema Srbima. To je bezobrazluk i huškanje koje može da probudi tenzije među običnim narodom", rekao je Džajić i dodao da drvarski i ostali Srbi u FBiH mogu da se aktivno bore protiv toga ili isele.

Livanjski mediji ranije su objavili da je na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno usvojena inicijativa za obeležavanje 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara", uz prijedlog da to 13. septembar u Drvaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: