HR: Ministarstvo spoljnih poslova se ograđuje od diplomatkinje rasiste

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova "oštro se ogradilo" od rasističkih stavova koje je na društvenim mrežama iznela zaposlena Elizabeta Mađarević

Izvor: Tanjug

Petak, 16.08.2019.

22:45

HR: Ministarstvo spoljnih poslova se ograđuje od diplomatkinje rasiste
Ilustracija: EPA-EFE/Christian Bruna

"S obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe spoljnih poslova Republike Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima, zaposlena je odmah pozvana u Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, gde će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave. Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo će preduzeti odgovarajuće mere propisane Zakonom o spoljnim poslovima i Zakonom o državnim službenicima", ističe se u saopštenju Ministarstva, prenosi Hina.

Kako je preneo portal Index.hr, prva sekretarka hrvatske ambasade u Berlinu Elizabeta Mađarević na svom profilu na Fejsbuku širi rasističke stavove, piše o "beloj Evropi" i o tome kako je samo takva Evropa "čista", širi antimigrantske teze i napada prava LGBT zajednice.

Mađarević je, takođe, tokom godina na nekoliko internet portala objavila tekstove u kojima napada migrante i izbeglice predstavljajući ih kao pretnju hrišćanskoj Evropi, a kritikovala je i Istanbulsku konvenciju, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića kao i nemačku kancelarku Angelu Merkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: