Ruski bombarderi napustili područje nasuprot Aljaske

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u petak da su dva bombardera Tu-160, koji mogu da nose nuklearno oružje, napustila aerodrom na ruskom dalekom istoku.

Izvor: B92

Petak, 16.08.2019.

13:45

Ruski bombarderi napustili područje nasuprot Aljaske
Ilustracija: EPA-EFE/ ANATOLY MALTSEV

Bombarderi su napustili aerodrom koji se nalazi nasuprot američke države Aljaske i vratili se u svoju bazu, posle trenažnih vežbi, javlja Rojters pozivajući se na agenciju Interfaks.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u sredu da je, u okviru trenažne vežbe, uputilo dva bombardera Tu-160 koji mogu da nose nuklearno oružje na ruski daleki istok, nasuprot Aljasci.

List Rosijska gazeta objavio je na svom veb-sajtu da taj let potvrđuje sposobnost ruskih snaga da rasporede bombardere na 20 minuta udaljenosti od SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: