Izrael: Kongresmenka SAD može da obiđe svoju porodicu

Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će američkoj kongresmenki Rašidi Tlaib biti dopušteno da obiđe porodicu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izvor: B92

Petak, 16.08.2019.

12:35

Izrael: Kongresmenka SAD može da obiđe svoju porodicu
Foto: Depositphotos/ggkuna

Saopštenje usledilo nakon što su izraelske vlasti juče zabranile zvaničnu posetu Rašidi Tlaib i još jednoj kongresmenki iz SAD Ilhan Omar, prenosi Rojters.

Obe poslanice su iz Demokratske stranke.

Premijer Benjamin Netanjahu je juče rekao da im neće dozvoliti da posete Izrael, ali da će, ako Rašida Tlaib podnese zahtev da poseti porodicu i ako je reč o humanitarnom pitanju, Izrael to razmotriti sve dok se ona drži obećanja da neće govoriti protiv Izraela.

Predsednik SAD Donald Tramp je juče pozvao Izrael da ne dozvoli Ilhan Omar i Rašidi Tlaib, koje su izrazile podršku propalestinskom pokretu "Bojkot, diverzija, sankcije", da posete tu zemlju.

"To bi bila velika slabost kada bi Izrael dozvolio poslanici Omar i poslanici Tlaib da dođu u posetu", napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru, preneo je Rojters.

Dve poslanice, obe članice Demokratske partije, koje je Tramp više puta kritikovao, planirale su da obiđu okupiranu Zapadnu obalu i istočni Jerusalim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: