Ministarstvo se oglasilo povodom zastave samoproglašenog Kosova na srpskoj tvrđavi

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo je isticanje zastave samoproglašenog Kosova na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi u Novom Brdu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Pročitajte još:

Eparhija: Postavljanje kosovske zastave na tvrđavi ogromna provokacija FOTO

Ministarstvo navodi da takozvane prištinske vlasti, u nedostatku svog kulturnog nasleđa, posežu za otimanjem tuđeg.

Ministarstvo navodi da "nikakve šarene tkanine nejasnog simboličkog značenja" ne mogu da posluže drugoj nameni nego da obrišu prašinu vekova sa bisera srpske srednjovekovne duhovnosti i evropske i svetske kulturne baštine.

"Motive za ovo predcivilizacijsko ponašanje možda treba potražiti u dubokim virovima i tami varvarske svesti, koja u nedostatku sopstvenog, poseže za otimanjem tuđeg kulturnog nasleđa i identiteta", navodi se u saopštenju ministarstva.

Ohrabruju, navode, uzurpatore iz takozvane "prištinske vlasti" da nastave da se brukaju pred čestitim delom albanske javnosti i pred celim svetom, jer time samo pomažu Srbiji čiji su, podsećaju, sastavni deo koji je u stanju prolazne političke zablude.

Privremene prištinske institucije juče su istakle kosovsku zastavu na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi u blizini Novog Brda.

Uz crkvu Svetog Nikole koja je u blizini, istaknuta je još jedna kosovska zastava i postavljeno nekoliko vojnih šatora pored kojih je bilo desetak osoba u uniformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu