"Pogoršanje odnosa sa Srbijom nije donelo Crnoj Gori ništa dobro"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da mu je drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.08.2019.

07:00

Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

To se, prema njegovim rečima, ne bi moglo reći i za političko rukovodstvo u toj zemlji.

On je povodom najnovijih poteza crnogorskih vlasti rekao da neće posegnuti za reciprocitetom jer bi ispaštao narod u Crnoj Gori.

"Meni je pre svega drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se ne bi moglo reći za političko rukovodstvo u toj zemlji. U diplomatiji je načelo reciprociteta jedan od postulata bavljenja tom profesijom, međutim uvođenjem tog principa u odnose sa Crnom Gorom ispaštao bi narod u toj zemlji, a to je za Srbiju neprihvatljivo", kazao je Dačić za "Blic".

On ističe da, koliko vidi, pogoršanje odnosa sa Srbijom nije donelo Crnoj Gori ništa dobro po pitanju turističke sezone, jer narod neće da letuje i troši novac tamo gde nije dobrodošao.

"Blic" podseća na neke od poteza Podgorice koji ne idu na ruku održavanju dobrih odnosa Crne Gore sa Srbijom i pominje predlog predsednika Mila Djukanovića da se formira pravoslavna crkva Crne Gore bez nacionalnog predznaka.

Navodi i zabranu koncerta trubača iz Guče u Herceg Novom pod pritiskom javnosti, kao i najavu tamošnjeg Ministarstva kulture da će podneti krivične prijave zbog humanitarnog koncerta "Za naše KiM" pre četiri dana na Kanli-kuli, a povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godine Kosovske bitke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: