"Draga Angela, pošumljavajte Nemačku, vama je to potrebnije"

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro kaže da bi Nemačka trebalo da se usredsredi na sopstvene klimatske izazove umesto da kritikuje Brazil i njegovu politiku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.08.2019.

17:49

EPA-EFE/MARCELO SAYAO

Nemačka je nedavno odlučila da zbog sve masovnije seče šuma u Brazilu privremeno obustavi slanje 35 miliona evra toj zemlji, namenjenih za očuvanje amazonske prašume.

Taj potez je posledica "velike zabrinutosti zbog rastuće seče šuma u brazilskom Amazonu", rečeno je iz nemačke ambasade u Brazilu pre nekoliko dana listu "Folha de S. Paulo".

Bolsonaro je tim povodom poručio da bi nemačka kancelarka, "draga Angela Merkel", trebalo da "uzme taj novac za pošumljavanje Nemačke", dodajući da je to Nemačkoj daleko potrebnije nego Brazilu.

Seča brazilskih prašuma porasla je za 67 procenata u prvih sedam meseci ove godine, saopštila je ranije brazilska Agencija za istraživanje svemira, nakon čega se oglasila brazilska vlada, tvrdeći da su te informacije nepouzdane i netačne.

AP navodi da je zbog iznošenja ovih podataka "otpušten direktor federalne Agencija" za istraživanje svemira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: