Ejsep Roki proglašen krivim za napad u Švedskoj

Američki reper ASAP Roki, čije je hapšenje u Švedskoj bilo povod za spor te zemlje i predsednika SAD Donalda Trampa, proglašen je krivim za napad u Stokholmu.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

19:06

Ejsep Roki proglašen krivim za napad u Švedskoj
Getty images/Christopher Jue / Stringer

Nije mu određena zatvorska kazna, preneo je danas Glas Amerike.

Ejsep Roki, čije je pravo Rakim Majers, uhapšen je sa tri člana svog tima posle tuče u Stokholmu 30. juna. Optuženi su da su više puta udarili žrtvu, a da ju je reper gađao i staklenom bocom.

Majers, koji je tvrdio da je reč o samoodbrani, proveo je gotovo pet nedelja u pritvoru, iz kojeg je pušten ranije ovog meseca, pre izricanja presude.

Predsednik SAD Donald Tramp pokušao je da interveniše i od Švedske je tražio da oslobodi američkog rep muzičara, na šta su švedski zvaničnici odgovorili da je pravosuđe te zemlje nezavisno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: