Čemu se Merkelova nada

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se nada da će u istorijskim knjigama o njoj biti zapisano samo da se trudila.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.08.2019.

10:24

Čemu se Merkelova nada
iLUSTRACIJA: EPA-EFE/JENS KOEHLER

Ona je tokom javnog događaja u gradskoj skupštini u gradu Stralsund, na pitanje novinara šta se nada da će deca čitati o njoj u istorijskim knjigama za 50 godina, nekoliko sekundi razmišljala, a onda sa osmehom odgovorila: "Trudila se".

Publika se na njene reči glasno nasmejala i pozdravila je aplauzom, prenosi portal Politiko.

Na pitanje šta namerava da radi nakon što joj istekne mandat, ona je rekla da ne namerava da nastavi da se aktivno bavi politikom.

"Ostaću u politici, ali neću imati nikakvu aktivnu političku funkciju", izjavila je Merkel, dodajući da to uključuje i poslove na nivou Evropske unije, koji su, kako je podsetila, već zauzeti.

Merkel je prošle godine najavila da se neće kandidovati za novi mandat kancelara, nakon što joj istekne aktuelni mandat krajem 2021. godine.

Ona je na mestu kancelara već 14 godina i vodila je zemlju kroz veliku svetsku ekonomsku krizu 2008. godine, kao i kroz migrantsku krizu 2015. godine, kada je zbog svoje politike "otvorenih vrata" izgubila podršku među opozicijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: