Upaljen meteo-alarm: Stiglo osveženje, ali Srbiji prete nepogode, ka HR ide velika oluja

U Srbiji danas osetno svežije vreme. Zbog najavljenih vremenskih nepogoda na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

08:20

Upaljen meteo-alarm: Stiglo osveženje, ali Srbiji prete nepogode, ka HR ide velika oluja
Ilustracija: Depositphotos/ifeelstock

Rano ujutro na severu i zapadu, a tokom dana i u ostalim delovima zemlje lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda s gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima (20 do 30 mm za kratak vremenski period, ponegde i više) i osetnim padom temperature, upozorava RHMZ na svom sajtu.

Najniža temperatura od 16 do 21 stepen, a najviša od 21 na severozapadu i zapadu do 34 na jugoistoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Beogradu takođe osetno svežije, pre podne naoblačenje, od sredine dana povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni.

Temperatura bez većeg kolebanja od 21 stepen do 23 stepena.

U četvrtak i petak promenljivo oblačno, iznad većeg dela zemlje suvo, samo u četvrtak ujutro i pre podne na istoku i jugu, a u petak posle podne na severu, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom.

Od subote pretežno sunčano uz postepeni porast temperature.

Nevreme se očekuje i u Hrvatskoj

ESTOFEX, evropski sistem za prognoziranje oluja, izdao je drugi stepen upozorenja za veliki deo Hrvatske.

Najavljuje oluje na području kopnene Hrvatske već tokom poslepodneva, a tokom noći se očekuju nevremena i pijavice i na Jadranu.

S najavljenom promenom vremena idu i pljuskovi, grmljavina, ponegde i olujno nevreme, na Jadranu i često jaka bura, pa i s olujnim udarima. No i relativno brzo razvedravanje. Bura će u četvrtak slabiti.

Od prolazno oblačnijeg petka ponovo će biti toplije, do kraja nedelje sve češće i vruće, ali umerenije nego prošlih dana, prenosi "Indeks".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: