Biljana Srbljanović: Jovanović pljusnuo gomilu laži, pasarela je Đilasova, ne Vesićeva

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović u kolumni za "Blic" osvrnula se na privođenje kraju radova na kalemegdanskoj pasareli.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

10:24

Biljana Srbljanović: Jovanović pljusnuo gomilu laži, pasarela je Đilasova, ne Vesićeva
B92, arhiva

Kako je navela, "do sada niko nije komentarisao skulpturu koja već mesecima stoji u Beton hali jer ih ne zanima i jer ih niko dosad nije napujdao na to".

"Sada je izvesni N. Jovanović, po zanimanju hipster i jedini član Jeremićeve stranke, povukao nogu, pljusnuo gomilu laži o tome kako je Vesić smislio pasarelu da krade (on zna tačno i koliko) plus što mu je, njemu lično, pasarela mnogo ružna. Njegovi pratioci su, bez razmišljanja i upotrebe 'Gugla' , nastavili da ponavljaju reči glupljeg od sebe, i stvar se zakotrljala. Jer Jeremićev posilni (koji iz nekog duboko provicijalnog razloga, nikada neće da kaže gde je rođen, postideo se, valjda majke) zna šta je u politici najvažnije - laž je kao perjani jastuk, koji isprazniš sa vrha Beograđanke (ili Kalemegdana), a demanti podrazumeva da difamirani skuplja rasuto pero po pero i trpa ga nazad u raspalu jastučnicu, da bi se oprao klevete", navodi, između ostalog, Srbljanovićeva i dodaje:

"Ironija je što je istina o pasareli skroz jasna: osmišljena na poziv demokratske vlasti još 2006. godine, kada je Ričard Dikon (bukvalno me blam da pišem koliko čuveni i cenjeni umetnik) predavao u Beogradu pa ga je Kalemegdanska tvrđava, svi nadležni u svim zavodima za zaštitu svih spomenika i svi živi iz svih saveta za kontrolu korupcije, pozvali da osmisli vezu beogradske tvrđave i obale, tada „originalno“ zamišljene kao projekat Skadarlija 2. Radovi teku tako tokom vladavine DS-a u gradu, a srećom ih naprednjaci ne zaustavljaju. I sad, kad su se približili kraju, neuka ostrašćena svetina, na jedan mig onog ađutanta, kreće u povike o 'Vesićevoj pasareli' i o 'ukradenim našim parama'".

"Prvo, ako ćemo iskreno, pasarela je Đilasova, a ne Vesićeva, i kapiram da je pravo N. Jovanovića da bude pokvaren i glup, ali je onda mogao barem sam Dragan Đilas, koga poznajem kao poštenog i inteligentnog čoveka, da nosaču tašne svog kolege kaže - dečko, bolje ćuti. Drugo, ako ćemo još iskrenije, nisu u pitanju 'naše'već Miškovićeve pare i, samo ako kritičari ne dele Vučićev stav da se Delti mora uzeti privatni kapital, ne vidim kojom logikom te pare pripadaju dotičnom ađutantu, tebi ili meni?...", zaključuje ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: