London: Protest ispred ambasade Brazila zbog seče šuma

London -- Borci za zaštitu životne sredine bacali su crvenu farbu na ambasadu Brazila u Londonu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Oni su to uradili u zak protesta protiv štete koja se nanosi kišnim šumama Amazona i nad autohtonim narodima koji tamo žive.

Kako prenosi Rojters, dvojica aktivista iz grupe Pobuna izumiranja zalepili su se za prozore ambasade, dok su se druga dvojica popela na staklenu nadstrešnicu iznad ulaza.

Na celoj fasadi se mogu videti crveni otisci ruku i pruge crvene farbe i slogani kao što su "nema više domorodačke krvi" i "za divljinu".

Pobuna izumiranja, koja je izazvala velike poremećaje u funkcionisanju centra Londona ranije ove godine, navodi da je cilj protesta da se ukaže na ugrožavanje ljudskih prava i ekocid koji je odobila vlada u Brazilu.

Grupa je dodala da se protest u Londonu održava u isto vreme kad i marš domorodačkih žena u Brazilu, kao i da se slične akcije održavaju ispred brazilskih ambasada u Čileu, Portugaliji, Francuskoj, Švajcarskoj i Španiji.

U svetu sve više raste zabrinutosti zbog rastuće seče šuma u brazilskom Amazonu.

Seča brazilskih prašuma porasla je za 67 procenata u prvih sedam meseci ove godine, saopštila je ranije brazilska Agencija za istraživanje svemira, nakon čega se oglasila brazilska Vlada, tvrdeći da su te informacije nepouzdane i netačne.

Svet

strana 1 od 468 idi na stranu