16 godina od ubistva srpske dece na Bistrici

Navršava se 16 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu koja su se kupala u reci Bistrici kada je na njih pucala nepoznata osoba.

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

08:13

16 godina od ubistva srpske dece na Bistrici

Pomen će biti služen u Goraždevcu i Beogradu.

Pomen ubijenim biće održan u 10 časova u Crkvi rođenja presvete bogorodice u Goraždevcu, a nakon parastosa biće postavljena spomen ploča kod mesta ubistva dvojice dečaka.

Godišnjica će biti obeležena i u Beogradu u Spomen sobi kosmetskim žrtvama, a najavljeno je prisustvo ministra prosvete i nauke Mladena Šarčevića i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

U tom zločinu u Goraždevcu tada su ubijeni Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni Djorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Za zločin još uvek niko nije odgovarao, a Euleks je, kako je navedeno, usled nedostataka dokaza zatvorio istragu.

UNMIK je nakon ubistva dece naveo da je na tu decu pucao "nepoznati broj ljudi 'kalašnjikovim' iz žbunja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: