Jako nevreme zahvatilo region, avioni iz Sarajeva preusmereni u BG i ZG

Jako nevreme u Sarajevu i smanjena vidljivost uzrokovali su u kasnim poslepodnevnim satima probleme i u odvijanju avionskog saobraćaja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.08.2019.

21:25

Jako nevreme zahvatilo region, avioni iz Sarajeva preusmereni u BG i ZG
valdezrl/depositphotos.com/Ilustracija

Dva aviona nisu uspela da slete i preusmerena su na aerodrome u Beogradu i Zagrebu, prenosi Klix.ba

Avion kompanije "Flajdubai" koji je leteo iz Dubaija ka Sarajevu trebalo je da sleti na sarajevski aerodrom u 17.55. Kružio je pola sata, ali nije
uspeo da sleti te je odleteo u Beograd. Njegov dolazak u Sarajevo je pomeren za 20 sati.

Avion "Jurovingsa" iz Štutgarta, koji je trebalo da stigne u 17.10 sati, nakon 10-minutnog kruženja preusmeren je u Zagreb.

Kasnio je i drugi avion ove kompanije iz Kelna u severnom delu BiH kružio 45 minuta, ali je uspešno sleteo u 17.28 sati.

Nevreme pogodilo delove Republike Srpske

Banjaluku je večeras pogodilo nevreme praćeno jakim pljuskovima i grmljavinom, a kiša je prešla u jak grad koji je zahvatio pojedine delove grada.

Nakon što je prestao grad, nastavila je da pada kiša praćena grmljavinom, prenele su Nezavisne.

Nevreme je u poslepodnevnim časovima zahvatilo i Sarajevsko-romanijsku regiju.

Na Sokocu je grom udario u čvorište između dalekovoda Sokolovići i UNIS, koji strujom napaja 30 trafostanica, što je izazvalo prekid u elektrosnabdevanju, prenosi RT RS.

U Republici Srpskoj i sutra se očekuje oblacno vreme sa kišom i pljuskovima i najvišom temperaturom od 17 do 24 stepena Celzijusova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: