Osumnjičeni u slučaju "Reket" dobili novih 30 dana pritvora

Skoplje -- Sud u Skoplju produžio je na zahtev tužilaštva pritvor na još 30 dana makedonskom šou-menu Bojanu Jovanovskom, zvanom Boki 13, i biznismenu Zoranu Milevskom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto-ilustracija: EPA-EFE/Georgi Licovski
Foto-ilustracija: EPA-EFE/Georgi Licovski

Oni su u slučaju “Reket” optuženi da su od biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, prenosi portal Plusinfo.

Nakon objavljivanje audio-snimaka telefonskih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu “Veritas”, javnost je saznala da je u ceo slučaj umešana i šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katica Janeva.

Ona je u jednom od telefonskih razgovora rekla Kamčevu “da ne brine i da će sve biti okej”.

Inače, na osnovu pravila rada Specijalnog tužalaštva, jedino Janeva može da odobri rešenje o oslobađanju od pritvora optuženih u slučajevima koje vodi ovo tužilaštvo.

Jovanovski i Milevski su optuženi za primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok je Boki 13 optužen i za pranje novca.

Istraga u slučaju “Reket” je u toku i očekuje se njeno proširenje.

Danas je u skopskom tužilaštvu saslušana tužilteljka iz Specijalnog tužilaštva Lile Stefanova, koja je prošle nedelje izjavila da se nije saglasila s mišljenjem šefice tog tužilaštva Janevom u vezi s oslobađanjem Kamčeva iz pritvora.

Na saslušanju u skopskom tužilaštvu treba da se pojavi i Janeva, ali kako navode makedonski mediji, ona još nije dobila zvaničan poziv.

strana 1 od 182 idi na stranu