Tramp razmatra smanjenje kazne bivšem guverneru srpskog porekla

Prema saznanjima "Foks 32 njuz", predsednik SAD Donald Tramp mogao bi da izmeni kaznu bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.08.2019.

16:56

Tramp razmatra smanjenje kazne bivšem guverneru srpskog porekla
Ilustracija: Getty Images/ Tim Boyle / Staff

Nakon što je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da veoma ozbiljno razmatra da izmeni kaznu bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, "Foks 32 njuz", pozivajući se na neimenoven izvore, navodi da će se to ostvariti i da će Blagojević uskoro biti na slobodi.

Kako se navodi, Blagojević bi se već tokom nedelje mogao naći na slobodi, a porodica mu već priprema doček.

Tramp je nedavno rekao da veoma ozbiljno razmatra izmenu kazne Blagojeviću, bivšem guvereneru srpskog porekla, koji služi 14-godišnju kaznu zatvora zbog višestrukih presuda za korupciju.

Tramp je pre više od godinu dana sugerisao da razmatra zamenu kazne za Blagojevića, koji je zatim podneo papirologiju zahtevajući izmenu kazne, preneo je AP.

On je u sredu rekao novinarima da smatra da je se prema Blagojeviću, inače demokrati, postupalo "neverovatno nepošteno".

Blagojević je u zatvoru od 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: