Izrael potvrdio: Ubijena četvorica Palestinaca kod granične ograde

Izraelski vojni portparol potvrdio je da su ubijena četvorica palestinskih ekstremista koji su pokušali da pređu graničnu ogradu između pojasa Gaze i Izraela.

Izvor: B92

Subota, 10.08.2019.

13:24

Izrael potvrdio: Ubijena četvorica Palestinaca kod granične ograde
Ilustracija: Depositephotos/Andrew Lozovyi

Potpukovnik Džonatan Konrikus rekao da je to bio "vrlo značajan pokušaj da se napadne Izrael".

On je rekao novinarima da su vojnici pucali kada su ekstremisti pokušali da se popnu na ogradu i otvorili vatru pre nego što su ubijeni. Ni jedan izraelski vojnik nije ranjen.

Kako je naveo portparol, četvorica ekstremista su bili u vojnim uniformama i naoružani puškama, ručnim bombama i imali su klešta za sečenje žice.

Konrikus je dodao da, iako se ne zna kojoj su organizaciji ubijeni pripadali, Hamas, koji vlada pojasom, je "odgovoran za svaki akt nasilja koji potiče iz Gaze bez obzira da li su operativci Hamasa ili nisu operativci Hamasa".

Izrael i Hamas su postigli neformalni prekid vatre u maju nakon najgoreg talasa sukoba od rata u Gazi koji je trajao 50 dana.

Portparol Hamasa Abdel Latif al-Kanou rekao je da operaciju nije planirala ta organizacija i da je to bio pokušaj ubacivanja "gnevne omladine" kao reakcija na 12-godišnju blokadu Gaze.

"Okupacija je odgovorna za stanje gneva i pritiska nametnutog našem narodu zbog nastavka opsade Gaze", naveo je portparol u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: