Izetbegović: Prvo Akcioni plan za NATO, pa sve ostalo

Bakir Izetbegović smatra da je preambiciozno očekivati da Savet ministara BiH bude formiran u roku od mesec dana.

Izvor: B92

Petak, 09.08.2019.

21:20

Izetbegović: Prvo Akcioni plan za NATO, pa sve ostalo
Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Izetbegović dodaje da je u ovom trenutku najvažnije definisati Akcioni plan za pristupanje te države NATO-u.

Kada, kako kaže, “odvežemo taj čvor”, za njega “nije toliko ni važno” da li će Savet ministara biti formiran za dva ili dva i po meseca.

U intervjuu koji će večeras biti emitovan na sarajevskoj BHRT, lider SDA kaže da je najvažnje najpre rešiti pitanje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u, a kada to završimo, “radiće i sve ostalo”.

Naveo je i da je s tim u vezi najvažnije poštovati Ustav, zakon i ranije odluke Predsedništva BiH i Saveta ministara BiH.

Ako tako ne bude, prema njegovim rečima, BiH će zapasti u još dublju krizu.

Šef dilomatije BiH u novom sazivu Saveta ministara, rekao je Izetbegović, biće Bisera Turković, s obzirom na to da je odlazeći predsedavajući najvišeg izvršnog Denis Zvizdić odbio da bude na toj funkciji.

“Mislim da će (to biti Bisera) Turković, a sa Zvizdićem sam razgovarao i on odbija to zbog nekih svojh privatnih planova”, rekao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: