Kritičarima Erdogana "katanac": Zabranjeno 136 portala i naloga?

Turski sud zabranio je 136 Internet sajtova i naloga na društvenim medijima, koji uglavnom pripadaju organizacijama ili osobama sklonim kritikovanju vlasti.

Izvor: B92

Utorak, 06.08.2019.

23:38

Kritičarima Erdogana
Deposit photos/seqoya

To je objavila u utorak nezavisna turska agencija Bianet.

Kako je objavila agencija Bianet, koja uživa podršku iz inostranstva, i njen internet sajt se našao među zabranjenim portalima koji kritikuju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prema odluci turskog suda donetoj 16. jula, preneo je Rojters.

Rojters, međutim, nije mogao da potvrdi informaciju koju je objavila agencija Bainet, niti je uspeo da do stupi u kontakt sa predstavnicima vlade ili sudstva. Rojters navodi i da je nejasno kada odluka suda treba da stupi na snagu.

Britanska agencija dodaje da su korisnici Interneta u Turskoj mogli da pristupe nekim sajtovima koji su na listi zabranjenih portala, ali i da je najmanje pet adresa koje se pominju na listi bilo blokirano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: