Prijepolje: Gori deponija na Limu VIDEO

Nesanitarna deponija smeća Stanjevine koja je smeštena na samom ulasku u Prijepolje uz reku Lim gori od sinoć.

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.08.2019.

11:41

Prijepolje: Gori deponija na Limu VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/vectorfusionart

Snažan dim prekrio je deo naselja Zalug, a neprijatan miris oseća se i u centru grada.

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića, uzrok požara se još ne zna, vatrogasci se bore da ga lokalizuju.

"Požar je buknuo sinoć oko 23 sata, da li je došlo do samozapaljenja ili je požar podmetnut još uvek ne znamo. Četiri cisterne celu noć gasile su požar", kazao je za prijepoljski portal “PP Media” Memišahović.

Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević navodi da vatrogasci celu noć gase požar, pomoć im pružaju i radnici Komunalog preduzeća.

"Vatrogasno-spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara. Četiri cistrne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti i potrebno je da se deponija prespe tamponom", istakao je Kovačević.

Trenutno najjača vatra je na središnjem delu deponije, koja je dugačka više više od pola kilometra.

Vetar nosi dim celom Limskom dolinom i doseže skoro do Bistrice.

Inače nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu, poslednji put gorela je pre dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: