Kakav će biti sledeći sastanak vlasti i opozicije VIDEO

Sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije delom će biti otvoren za javnost, a potom će učesnici razgovarati po posebnim pravilima, saznaje Tanjug.

Izvor: B92

Utorak, 06.08.2019.

10:51

Kakav će biti sledeći sastanak vlasti i opozicije VIDEO

Predstavnici opozicije najavljuju da bi taj susret mogao da bude u petak ili subotu.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević kaže za Tanjug da razume stav koji su neki od učesnika prvog razgovora izneli u pogledu potrebe učešća javnosti u onome što se organizuje na Fakultetu političkih nauka i da je zajednički dogovor organizatora da deo prvog narednog skupa, odnosno obraćanje predstavnika političkih organizacija, bude otvoreno za javnost.

Kako je rekao, plan je da se obezbedi i direktni prenos, a potom će uslediti rasprava sa učesnicima koja bi se održavala po pravilima "chatham house".

"Da na kraju otvorimo mogućnost da novinari uzimaju izjave nakon skupa i da se govori o sadržini onoga o čemu je razgovarano, naravno uz poštovanje tih pravila", rekao je Antonijević.

Antonijević nije precizirao kada će biti održan sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije, jer su, kaže, u toku konsultacije, ali je naveo da će sledeća tema biti finansiranje izborne kampanje i funkcionerska kampanja.

Pravilo "chatham house" znači da je dozvoljeno davanje izjava medijima i upoznavanje javnosti sa temama o kojima se diskutovalo, ali nije dozvoljeno citiranje učesnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: