Kolinda: Došlo mi je da uzmem pušku i odem na ratište

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila u Kninu da ju je u ratu devedesetih godina grizla savest i da je želela da uzme pušku i ode na ratište.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2019.

07:11

Kolinda: Došlo mi je da uzmem pušku i odem na ratište
Foto: EPA-EFE/David Fernandez

"Najradije bih uhvatila pušku i otišla na ratište, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas", rekla je Grabar Kitarovićeva i istakla da je bila svesna da ima dužnost u Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Kako je rekla, dok je radila kao pomoćnica generalnog sekretara NATO-a trudila se da se "Oluja" objasni kao zakonita vojna akcija.

Grabar Kitarovićeva je, nakon prijema ratnih zapovednika na Kninskoj tvrđavi, zapevala pesmu "U boj, u boj" iz opere Nikola Šubić Zrinski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: