Hongkong: 20 demonstranata uhapšeno posle sukoba sa policijom

Više od 20 ljudi uhapšeno je u Hongkongu zbog nezakonitog okupljanja i napada, nakon što su se sukobi demonstranata i policije nastavili duboko u noć u subotu.

Izvor: B92

Nedelja, 04.08.2019.

13:48

Hongkong: 20 demonstranata uhapšeno posle sukoba sa policijom
Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

Policija je saopštila da su pojedini "nasilni demonstranti" bacali Molotovljeve koktele, cigle, staklene flaše i druge objekte na policajce i odbili da se razidju na prethodno odobrenoj lokaciji, prenosi AP.

Miran prodemokratski protest prerastao je u sukob kada su demonstranti ignorisali pozive vlasti da se drže prredvidjene rute, umesto što su se osuli po različitim lokacijama u severnom delu Hongkonga, Kovlunu.

Pojedini demonstranti blokirli su ulice i veliki tunel dok su drugi opkolili dve policijske stanice u oštetili parkirana vozila.

U Hongkondu već dva meseca traju masovni ulični protesti, prvobitno protiv zakona o ekstradiciji, a zatim protiv policijskog nasilja.

Poslednjih dana demonstranti zahtevaju veća demokratska parava.

Novi protest zakazan je za nedelju, a za ponedeljak je najavljen generalni štrajk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: