"Primio sam poziv od Haga, imao sam 8 godina tokom rata"

Riljind Beriša, koji je u vreme sukoba na Kosovu imao samo osam godina, dobio je poziv od Specijalnog suda da se 5. avgusta pojavi u Hagu.

Izvor: B92

Petak, 02.08.2019.

22:33

Ilustracija: EPA/Kushtrim Ternava

"Imao sam osam godina tokom rata. Poziv je bio u pisanom obliku, zasad sam u inostranstvu", rekao je službenik Ministarstva pravde tzv. Kosova Beriša za Periskopi.

Beriša je tu vest objavio na Fejsbuku. On je rekao da ne zna koji je razlog te pozivnice.

"Dragi prijatelji, 18.07.2019. primio sam najiznenađujuću pozivnicu u mom životu. Moram da se pojavim pred Specijalnim sudom u Hagu 5. avgusta. Ne znam razlog za koji ću biti ispitan, ako se može koristiti reč "razlog” za ovaj potpuno nerazuman sud", napisao je Beriša, prenosi RTKlive.

Portal "Periskopi" navodi i da je pozvao predsedavajućeg organizacije veterana bivše OVK Hisnija Gucatija, koji je rekao da zasad nisu informisani o ovom pozivu.

"Nismo dobili nikakve informacije da je dotična osoba dobila takvu pozivnicu. Međutim, možemo sve da očekujemo od Specijalnog suda, koji je takođe pozivao civile na razgovor, ne samo bivše vojnike OVK", izjavio je Gucati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: