Majka za smrt ćerke traži odštetu od 40 miliona dolara

Migrantkinja čija je jednogodišnja ćerka umrla nekoliko nedelja posle izlaska iz pritvora za miglante tužila je privatnu kompaniju koja upravlja tim pritvorom.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 31.07.2019.

23:30

Majka za smrt ćerke traži odštetu od 40 miliona dolara
Ilustracija: EPA-EFE/Sashenka Gutierrez

Advokati Jasmin Huarez podneli tužbu protiv kompanije Kor Civik, koja upravlja pritvorom u američkoj državi Teksas, federalnom sudu u San Antoniju, zahtevajući odštetu od 40 miliona dolara.

To je treća tužba koja je podneta u vezi smrti Jasminine kćeri Marije.

Kompanija Kor Civik upravlja porodičnim pritvorskim centrom imigracione službe SAD u Diliju u Teksasu. To je najveći centar takve vrste.

Jednogodišnja Marija je umrla u maju 2018, šest nedelja nakon puštanja iz centra u Diliju.

Njena majka je izjavila da je Marija bila teško bolesna kada je napustila centar i precizirala da je dete primljeno u hitnu službu bolnice samo dan posle izlaska iz centra.

Njen advokat je izjavio da Kor Civik tolerisao na loše uslove u pritvorskom centru, koji su uticali na pogoršanje zdravlja migrantskih porodica zatvorenih u Diliju.

Kompanija Kor Civik nije odgovorila na zahtev da komentariše ovaj slučaj, piše AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: