Protest zbog smrti pet srednjoškolaca: "Krv za krv, nećemo kompenzaciju"

Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas u Al Obeidu u centralnom Sudanu gde je u ponedeljak šest osoba, od kojih pet srednjoškolaca, ubijeno na protestu.

Izvor: Beta/AFP

Sreda, 31.07.2019.

19:30

Protest zbog smrti pet srednjoškolaca:
Ilustracija: EPA-EFE/MARWAN ALI

Na skupu su pretežno nezavodoljni mladi koji su skandirali "Krv za krv, nećemo kompenzaciju", i nosili fotografije žrtava.

Šest demonstranata ubijeno je u ponedeljak tokom protesta zbog nestašice hleba i goriva u gradu Al Obeid, oko 420 kilometara jugozapadno od Kartuma.

Na tom protestu je povređeno 60 osoba.

Neki sumnjaju da su na demonstrante pucali pripadnici paravojnih Snaga za brzo reagovanje.

Sudan pogađa teška politička kriza otkako je protestni pokret primorao vojsku da zbaci sa vlasti dugogodišnjeg autokratskog predsednika Omara al-Bašira, posle čega su demonstranti ostali na ulicama, zahtevajući da generali predaju vlast civilnoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: