Kolinda kaže da nije rekla šta je rekla

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila danas da nije rekla da je BiH nestabilna država i islamistička, što je izazvalo niz reakcija.

Izvor: 24sata.hr

Sreda, 31.07.2019.

11:55

Kolinda kaže da nije rekla šta je rekla
Foto: EPA-EFE/ANTONIO PEDRO SANTOS

"Apsolutno nisam rekla da je BiH nestabilna i islamistička...Trebalo bi malo razmisliti o odnosima BiH i Hrvatske. BiH preduzima niz koraka prema Hrvatskoj koji su vrlo agresivni, od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do pretnji pravosudnim organima", kaže predsednica Hrvatske.

Džerusalim post objavio je u utorak da je, prenoseći detalje zatvorenog sastanka hrvatske predsednice i izraelskog kolege Reuvena Rivlina, da je Kolinda Grabar Kitarović rekla da je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama".

Ona danas kaže da nije rekla to što piše:

"Apsolutno to nisam rekla. Rekla sam da želim sve naše susedne države da vidim što pre u okviru u članstvu EU. Ne znam kako je došlo do te izjave, nisam razgovarala niti s jednim novinarom osim što su bile dve konferencije za novinare. To su komentari na komentare jedne novinarke, to nisam rekla, ponavljam. Odbacujem komentare i reakcije koje stižu iz BiH pogotovo one da Hrvatska vodi 'fašističku politiku' prema BiH", rekla je Grabar Kitarović, a prenoi 24 sata.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: