Novosadski Eskobar na optuženičkoj klupi 8. avgusta

Beograd -- Radoslav Cvijović, kojeg mediji nazivaju "novosadski Eskobar" sledeće sedmice će sesti na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/JanPietruszka
Ilustracija: Depositphotos/JanPietruszka

Cvijović je osumnjičen da je organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain, a sa njim će se naći i njegov zet Slavko Pavlov.

Pripremno ročište pred suđenje zakazano im je za četvrtak, 8. avgust u Specijalnom sudu u Beogradu.

Oni su u pritvoru od novembra 2017. kada je istovremeno u Češkoj uhapšen i drugi deo pripadnika ove grupe, među kojima je Cvijovićev sin.

Njima je u Češkoj već okončano suđenje i oni su osuđeni uz iste dokaze, koji bi treblao da se koriste i u procesu pred beogradskim sudom.

Na ročištu 8. avgusta, koje će biti zatvoreno za javnost, utvrđivaće se dokazi koji će biti izvođeni tokom suđenja, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici, nakon čega će sud zakazati početak suđenja na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Cvijovića i Pavlov se terete za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštila policija u novembru 2017, Radoslav Cvijović sumnjiči se da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu nabavljala i prodavala kokain na teritoriji Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemljama.

U Češkoj su na primopredaji četiri kilograma kokaina uhapšeni Branislav Cvijović, sin Radosavljev, Josip Capik, koji živi i radi u Mađarskoj i Branislav Bikić, za koga se sumnja da je zadužen za distribuciju kokaina na češkom tržištu.

Mediji su preneli da je Posle višemesečne akcije koju je srpsko tužilaštvo vodilo uz pomoć Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i kolega iz Češke, u koju su se uključili inspektori SBPOK-a, otkriveno da je ova organizovana kriminalna grupa kokain unosila preko luka u Holadiji i zatim ga distribuirala u Nemačku i Italiju do dva meseca pred hapšenje.

strana 1 od 100 idi na stranu