BG: Dečaka na trotoaru povredio "trotinetista"

Sedmogodišnji dečak je povređen u utorak uveče u Beogradu, pošto ga je udario vozač električnog trotineta.

Izvor: B92, S.Veselinović
Podeli
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff

Kako je redakciji B92 javila majka dečaka, vozač je udario njeno dete na trotoaru u Bulevaru kralja Aleksandra.

Ona nam je kazala da se sa detetom nalazila nedaleko od ulaza zgrade u kojoj stanuju, kada se odjednom pojavio vozač na trotinetu.

Dodala je i da je njeno sedmogodišnje dete zadobilo oderotine na skočnom zglobu, od točka trotineta, i udarac u glavu, od volana.

Električni trotineti su postali veoma popularno prevozno sredstvo poslednjih meseci, ali je tek krajem juna ove godine objavljeno da se započelo sa izradom novog Zakona o bezbednosti saobaćaja koji će, između ostalog, regulisati i vožnju novog prevoznog sredstva.

Vozači eletričnih trotineta za svoje vozilo koriste i trotoare i kolovoze, praktično svaku površinu koja im se učini prikladnom za to, pošto i dalje nije utvrđeno gde to treba da čine.

Opširnije: Električni trotineti mogu trotoarom dok se ne donese novi Zakon

Dok se donese neophodni pravni akt, pešaci će morati da hodaju pod velikim oprezom trotoarima, u strahu od mogućeg naleta "nečujnog prevoznog sredstva".

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja je u maju za Prvu televiziju rekao da je "uvek u životu tako, da se pojavi neka nova situacija, a da zakonodavac tek kasnije to uredi nekim propisima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 100 idi na stranu