Stefanović o demokratiji i izbornim uslovima

Spremni smo da se u parlamentu razgovara i o izbornim pravilima, obuci biračkih odbora i svim temama koje su bile pomenute na FPN-u rekao je Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.07.2019.

20:33

Stefanović o demokratiji i izbornim uslovima
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović je naglasio i da je veoma važno da građani znaju ko je taj ko nudi politiku od koje će oni živeti bolje.

Stefanović je na TV Pink rekao da su predstavnici SNS na jučerašnjem skupu nastojali da pokažu da su danas izborni uslovi neuporedivo bolji nego što su bili, te podsetio da se izborni zakoni, kao i Zakon o finansiranju političkih partija, nisu promenili od 2009. i 2011. godine.

"Postupamo u svemu po onome što je donela tadašnja vlast. Pokazali smo da možemo da imamo bolji pristup u čistije poštovanje zakona", rekao je Stefanović koji je učestvovao na jučerašnjem skupu na FPN-u.

Naveo je da je predsednik SNS Aleksandar Vučić, kada ga je pozvao i poverio mu da sastavi tim koji će ići na te razgovore koje je organizovao Fond za otvoreno društvo, Cesid, Crta i FPN, imao, pre svega, u vidu šta su najbolji interesi Srbije, a ne šta su lični, parcijalnii ili politički interesi stranke.

"Hoćemo da razgovaramo i da pokažemo da smo vlast koja brine o demokratiji, hoćemo da razgovaramo o svemu, ali uvek moramo da vodimo računa o tome šta je najbolji interes našeg društva i države", rekao je Stefanović.

Na opasku novinarke Pinka da je skup na FPN-u mnoge naterao da se pravdaju, Stefanović je rekao da nema potrebu bilo kome da se pravda.

"Išli smo da razgovaramo o temama koje su bile predlog organizatora. Išli smo da saslušamo šta svi ostali imaju da kažu. To je jedna važna tema. Nažalost, imali smo situaciju da je jedan od članova jedne od ovih stranaka koje su učestvovale u razgovorima, jedan od istaknutih članova koji se često eksponira na internetu, nedavno pretio ćerki predsednika Vučića", kaže Stefanović.

Naveo je da je pored tih pretnji, Savez za Srbiju plasirao gomilu besmislica, laži i uvreda.

"Pored svih tih stvari, predsednik je rekao da on neće lično učestvovati u tim razgovorima jer su iz SzS rekli da sa njim ne treba nikad da se razgovaraju, da sa njim nemaju šta da razgovaraju, da on nije nadležan", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li mu je u redu da sedi za istim stolom sa Ðilasom, Stefanović je rekao da učešće na skupu na FPN-u nije promenio stav SNS ni prema Ðilasu, Bošku Obradović, Vuku Jeremiću.

Ðilasa, kaže, niko ne pita zašto je obmanjivao javnost da je novac stekao u Češkoj li da ste novac stekli u Češkoj, te se postavlja pitanje kako je od 74.000 evra došao do 25 miliona evra.

"Da li bi me bila sramota da razgovaram sa Obradovićem? Da, lično ne bih voleo da razgovaram sa tim čovekom o bilo čemu", rekao je Stefanović i naveo da je Obradović čovek koji je prebijao i pretio ženama i upadao u televiziju.

"Sa takvim ljudima koji podržavaju Jeremićevu i Ðilasovu korupcionašku politiku, ne bi mi lično bilo divno da sedim sa tim ljudima, ali kao odgovorni ljudi, zbog interesa Srbije, moramo da razgovaramo sa njima, da saslušamo predloge koje su organizatori imali", kaže Stefanović.

Ono što je istina, istakao je Stefanović, jeste da su u vreme prethodne vlasti izborni uslovi bili neuporedio gori, a danas su, dodaje, izborni uslovi 100 puta bolji, a izborni spisak je "čistiji" stotinu puta.

"Njima nije suština to. Kada im je pre više meseci Vučić ponudio da se razgovara u parlamentu, rekli su ''sa vama nemamo šta da razgovaramo'', pa su shvatili da to luše zvuči i počeli su da izmišljaju", kaže Stefanović.

Smešno je da, navodi, sa Ðilasom pričaju o slobodi medija, kada su u vreme njegove vlasti mediji bili pod njihovom potpunom kontrolom.

"Imate danas televizije sa nacionalnom frekvencijom, najveći broj nedeljnika, dnevne novine, internet portali koji o Vučiću i SNS govore najgore izmišljotine i stvari i nikom ništa. To nije normalno, ali je demokratski da imate slobodu medija", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: