Vučić sa ambasadorom UAE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador UAE u Beogradu Mubarak Al Daheri razgovarali su o razvoju saradnje dve zemlje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.07.2019.

14:24

Vučić sa ambasadorom UAE
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Izrazili su zadovoljstvo napretkom projekta Beograd na vodi, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Vučić i Al Daheri su ocenili da je Beograd na vodi postao "pravi simbol glavnog grada" i izrazili očekivanje da će PKB, uz pomoć kompanije Al Dahra iz UAE, postizati sve bolje rezultate, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, predsednik Srbije je rekao da je ponosan na zajedničke projekte Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata "koji se uspešno realizuju" u Beogradu i u drugim gradovima Srbije, dok je Al Daheri kazao da je želja UAE da kroz zajedničke projekte doprinesu ekonomskom napretku Srbije.

Al Daheri je Vučiću preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda, prestolonaslednika Abu Dabija, i poziv da prisustvuje otvaranju "Nedelje održivosti 2020" u tom emiratu UAE. Al Daheri je rekao da je ta manifestacija posvećena razvoju tehnologije i veštačke inteligencije i njihovoj primeni u različitim sektorima privrede i sferama života, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Vučić, uz zahvalnost i pozdrave šeiku Mohamedu, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje na toj manifestaciji, "s obzirom na opredeljenje Srbije da se posveti digitalizaciji i modernim tehnologijama".

Predsednik Srbije je izrazio nadu da će tada imati priliku da sa šeikom Mohamedom razgovara i o bilateralnim odnosima i o globalnim kretanjima, s obzirom na ugled i sve veći uticaj UAE u svetu, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao i da je zahvalan Mohamedu bin Zajedu, "za kojeg ga veže iskreno prijateljstvo", što posvećuje pažnju razvoju odnosa Srbije i UAE i uputio mu poziv da ponovo poseti Srbiju, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: