Slučaj "prisluškivanje": Oglasio se Dačić

Beograd -- Bivši ministar policije i aktuelni šef diplomatije Srbije Ivica Dačić potvrdio je da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić svojevremeno bili prisluškivani.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Dačić je rekao da je, dok je radio kao ministar unutrašnjih poslova, naložio istragu.

Kako je rekao on je tada upozoravao i na neke "zakulisne radnje" i na pokušaje nekih stranaka da koriste bezbednosne resurse za praćenje političkih protivnika.

"Žestoko sam bio protiv toga tada, kada sam tražio i smene u policiji, kao što sam i danas protivnik takvih metoda", rekao je Dačić za Srpski telegraf, a preneo je Tanjug.

On je naglasio da ni on ni Vučić nemaju šta da kriju, jer aktuelna vlada i predsednik države vode transparentnu politiku. "Narodu sve otvoreno kažemo, baš kao što i pred strancima otvoreno govorimo i branimo interese Srbije. Neki iz bivše vlasti imali su drugačije metode i drugačiji odnos kada su u pitanju zapadne službe i strani zvaničnici", rekao je Dačić.

Kako kaže, špijuniranje je veliki i ozbiljan problem kojim službe bezbednosti treba ozbiljno da se pozabave, jer su ljudi koji koriste ove metode obračuna sa neistomišljenicima spremni na sve, pa čak i da uhode porodice i decu.

strana 1 od 136 idi na stranu