Sirija: Najmanje 11 mrtvih u napadu na pijacu u Arihi

Najmanje 11 osoba, većinom dece, poginulo je u vazdušnom napadu srijske vojske na prometnu pijacu u Arihi, na severozapadu Sirije.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.07.2019.

23:45

Sirija: Najmanje 11 mrtvih u napadu na pijacu u Arihi
Ilustracija: Depositphotos/vicnt2815

Ovo je javila Sirijska opservatorija za ljudska prava i još jedna grupa aktivista koja prati sukob u toj zemlji.

Sirijska opservatorija čije je sedište u Velikoj Britaniji i grupa "Ariha tudej" saopštile su da su medju ubijenima većinom deca mladja od 14 godina, preneo je AP.

Doktor Mohamad Abraš iz bolnice u Idlibu rekao je Opservatoriji da je medju ranjenima i jedna 18-mesečna devojčica.

Asošijejted pres navodi da je grad Ariha napadan u više navrata poslednjih sedmica tokom kojih je sirijska vlada pokušavala da pojača ofanzivu na poslednja uporišta pobunjenika, koja je počela krajem aprila.

U odvojenom incidentu, prema rečima lokalnih medicinskih izvora, dvojica medicinskih radnika i njihov vozač su poginuli u napadu na njihovo vozilo u gradu Kfar Zita, u provinciji Hama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: