Najgora mediteranska tragedija ove godine: Iz mora izvučeno na desetine tela žena i dece

Kairo -- Obalska straža u Libiji pronašla je na desetine tela migranata koji su se udavili kada se u četvrtak brod koji ih je vozio za Evropu prevrnuo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Giovanni_Cancemi
Ilustracija: Depositphotos/Giovanni_Cancemi

Operacije potrage nastavljene su danas, dan nakon što je nestalo 150 ljudi, uključujući žene i decu, za koje se strahovalo da su se utopili nakon što su se brodovi prevrnuli u Sredozemnom moru.

Vrhovni američki zvaničnik opisao je u četvrtak brodolom kao "najgoru mediteransku tragediju" do sada ove godine, prenosi AP.

Libijske vlasti su danas takođe prebacile desetine spasenih migranata u prihvatni centar u blizini Tripolija koji je ranije ovog meseca pogođen vazdušnim napadom, uprkos protestima UN, saopštila je Agencija za izbeglice Ujedinjenih nacija.

Agencija za borbu protiv ilegalne imigracije u glavnom gradu Libije saopštila je da je do 350 migranata bilo na brodovima koji su se prevrnuli u četvrtak kod Homsa, oko 120 kilometara istočno od Tripolija.

Migranti uključuju državljane Eretrije, Egipta, Sudana i Libije, prenela je agencija.

Libijski zvaničnici rekli su da je više od 130 migranata spašeno od četvrtka.

Jedan od preživelih, iz Eritreje, rekao je da je njegovo plovilo počelo da tone nakon sat vremena plovidbe. Većina migranata na brodu bile su žene, rekao je on, i da se većina njih se utopila.

strana 1 od 492 idi na stranu