Nova provokacija: Iran lansirao balističku raketu

U sred tenzija nastalih oko zaplena tankera u Persijskom zalivu, Iran ispalio balističku raketu srednjeg dometa, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.

Izvor: B92

Petak, 26.07.2019.

08:05

Nova provokacija: Iran lansirao balističku raketu

CNN-ov izveštač iz Pentagona preneo je reči tog zvaničnika, zaposlenog u Pentagonu, a koji je rekao da je iranska balistička raketa letela 1.000 kilometara.

Prema izveštaju CNN-a, reč je "Šabab-3" test raketa, koja nije bila pretnja za američke brodove i baze, deo je plana Teherana da unapredi domet i preciznost svojih projektila pokazali su obaveštajni podaci SAD. Vest o lansiranju balističke rakete preneo je i FOks njuz, navodeći da je ona lansirana s juga zemlje i da je letela do područja izvan glavnog iranskog grada. Iransko lansiranje balističke rakete stiže u sred veoma visokih tenzija između SAD i Irana oko zaplene tankera u Persijskom zalivu, koje su umalo dovele do napada SAD na ciljeve u Iranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: