"Velika Britanija će biti najbolje mesto na svetu odlaskom iz EU"

Odlaskom iz Evropske unije 31. oktobra Velika Britanija će postati najbolje mesto na svetu, rekao je Boris Džonson.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.07.2019.

13:45

EPA-EFE/Stefan Rousseau / POOL

On je to izjavio obraćajući se britanskom parlamentu prvi put u ulozi premijera.

"Naša misija je da sprovedemo Bregzit 31. oktobra sa ciljem da ujedinimo i obnovimo našu sjajnu Veliku Britaniju i učinimo zemlju najboljim mestom na svetu", istakao je Džonson, prenosi Rojters.

On je ponovio da će izvesti Britaniju iz EU sa ili bez dogovora, navodeći da uslovi sporazma nisu prihvatljivi za britanski parlament i za zemlju.

Džonson je naglasio da politika sprečavanja ponovnog uspostavljanja tvrde granice sa irskom mora biti nodbačena kako bi Bregzit mogao da bude sproveden.

"Postoje dokazi da su moguća i druga rešenja za pitanje granice sa Irskom", dodao je.

Rekao je, međutim, da bi više voleo da Britanija napusti EU sa sporazumom nego bez njega, te dodao da je spreman da se sastane sa zvaničnicima iz Brisela gde i kada oni hoće.

"Nadam se da će oni preispitati svoje odbijanje da ponovo razmisle o dogovoru. Ako neće, izaćićemo iz EU bez dogovora", naveo je Džonson, napominjući da je Britanija bolje pripremljena za Bregzit bez dogovora nego što mnogi veruju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: