Mediji: Haradinaj zakazao za sutra sednicu vlade - podsetite ga da više nije premijer VIDEO

Ramuš Haradinaj, sada već bivši premijer koji se još nije vratio iz Haga, kako prenose prištinski mediji zakazao je za sutra sednicu vlade.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.07.2019.

16:17

Mediji: Haradinaj zakazao za sutra sednicu vlade - podsetite ga da više nije premijer VIDEO
Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Od podnošenja neopozive ostavke sada već bivšeg kosovskog premijera, Ramuša Hardinaja, javnost u Prištini očekuje da predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, nakon konsultacija sa svim političkim subjektima, koje još nije ni započeo, saopšti potez od koga zavisi da li će na Kosmetu biti održani vanredni izbori ili izabran novi mandatar.

Dok Tači ćuti i, kako se spekuliše, čeka sa raspisivanjem vanrednih izbora dok se ne okončaju izbori unutar DSK, pojedinačno najuticajnije opozicione političke opcije, Haradinaj, sada već bivši premijer koji se još nije vratio iz Haga, kako prenose prištinski mediji zakazao je za sutra sednicu vlade.

Prva reagovanja u Prištini govore da se neki ministri neće odazvati pozivu, ali stručnjaci u medijima upozoravaju da je Haradinaj, koji je u ostavci, naveo da će obavljati funkciju premijera do izbora nove vlade, ali da to nije moguće.

Oni objašnjavaju da je Haradinaj bivši premijer, te da kosovski ustav i praksa ne poznaju termin "premijer u ostavci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: