Mediji: Uvrede na račun Aleksandra Vučića na društvenim mrežama VIDEO

Na društvenoj mreži Tviter, prenose domaći mediji, na zvanični nalog predsednika Srbije Aleksandra Vučića stigle su uvrede i psovke.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2019.

14:04

Mediji: Uvrede na račun Aleksandra Vučića na društvenim mrežama VIDEO
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kako prenosi TV Prva, "dok se na svom zvaničnom Tviter nalogu predsednik Vučić pohvalio novom kineskom investicijom od 120 miliona dolara u Smederevsku železaru, neke od pristalica Saveza za Srbiju odgovorile su psovkama na račun predsednikove dece, upotrebivši najružnije moguće reči".
Foto. Screenshot/Twitter

Đurić: Potrebna je oštra reakcija da bi se ovakvo divljanje sprečilo

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić pozvao je danas nadležne institucije da utvrde odgovornost u slučaju pretnji deci predsednika Aleksandra Vućića koje, kako navodi, danima sprovode Savez za Srbiju i "njihovi mediji".

"Potrebna je oštra reakcija da bi se ovakvo divljanje sprečilo", poručio je Đurić u saopštenju koje je dostavljeno medijima, a reč je, kako kaže, o "monstruoznim pretnjama deci predsednika Vučića".

Oni, tvrdi Đurić, bez podrške naroda, nasiljem, ucenama i pretnjama žele da se dokopaju vlasti.

"Građani Srbije sada, nakon višednevne kampanje Saveza za Srbiju i njihovih medija protiv predsednika Srbije i njegovih najbližih mogu da vide šta je rezultat i šta je njihova politika - ogoljeno nasilje, prostakluk i mržnja". navodi Đurić.

Bolesne pretnje upućene deci predsednika Aleksandra Vučića su ništa drugo nego rezultat i ogledalo politike Đilasa, Obradovića, Jeremića i njihovog saveza, istakla je danas Vladanka Malović, član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) reagujući na nove pretnje preko društvenih mreža.

Malović je, u saopštenju, naglasila da, dok se građani Srbije koji žele normalnu, pristojnu i snažnu Srbiju raduju novim investicijama, novim radnim mestima, oporavku i jačanju srpske privrede, pristalice DJilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza priželjkuju mrtvog Danila i silovanu maloletnu Milicu.

„Nije im, valjda, dovoljno što su počeli da uhode i bebe, što svakodnevno lažu, vređaju, prete, i vode orkestrirane kampanje u Srbiji i van nje protiv Vučića i svakoga ko ima bilo kakve veze sa predsednikom Srbije, sada, ponovo, crtaju mete na deci i šire jezivu mržnju koja je za osudu svakog pristojnog čoveka“, istakla je ona.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na nadležne državne institucije da reaguju i preduzmu mere u skladu sa svojim nadležnostima povodom pretnji deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, upućenih preko društvenih mreža.

Verovao sam da su dotakli dno kada su pozivali da se p..a po tuđim grobovima, kada su prostački i kukavički verbalno nasrtali na Vučićevu decu, ali očigledno da je za ovakve i ove koji ih podržavaju i dno dna previše“, istakao je Lončar u izjavi za javnost.

On je rekao da je krajnje vreme da shvate da se do promene vlasti dolazi isključivo većinskom voljom građana Srbije iskazane na izborima i da će za svaku izgovorenu pretnju i uvredu snositi posledice predviđene zakonom.

Apelovao je na nadležne institucije da reaguju i preduzmu mere u skladu sa svojim nadležnostima, jer se samo na taj način možemo izboriti za pristojnu Srbiju u kojoj ničija deca neće trpeti uvrede „ostrašćenih tajkuna i osvedočenih lopova“.

Gojković: Nadležni da reguju, deca moraju biti zaštićena

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila kao bolesne i monstruozne pretnje upućene deci predsednika Srbije.

Ona je pozvala nadležne organe da hitno reaguju u skladu sa zakonom, kao što bi to bio slučaj, kako kaže, u svakoj demokratskoj državi kada se preti porodici predsednika.

"Danima se vodi najprljavija kampanja protiv predsednika Srbije, njegovih saradnika, prate se majke sa bebama, a sada se deci predsednika upućuju opasne pretnje. Zato nadležne institucije ne smeju da ostanu neme, jer sva deca u našem društvu moraju biti zaštićena i bezbedna", poručila je Gojković u izjavi za javnost.

Ona je uverena i da ovakva politika mržnje i pretnji, koja ne preže ni od napada ne decu, nema i neće nikada imati podršku građana Srbije.

"Građani naše zemlje žele pristojnu državu koja se razvija i napreduje, a pokazali su da podržavaju odgovornu politiku predsednika Aleksandra Vučića, a ne politiku onih kojima smetaju investicije, a podstiču mržnju i nasilje", istakla je Gojković.

Kuburović: Bolesni umovi upućuju pretnje deci predsednika

Reagujući povodom pretnji upućenih deci predsednika države Aleksandra Vučića, član Predsedništva SNS Nela Kuburović ocenila je da najgore i najbrutalnije uvrede na račun predsednika države i članova njegove najblize porodice - dece, mogu da upute "samo bolesni umovi, kojima mesto nije u društvu”.

"Ovakve najvulgarnije reči i vređanja, prevazilaze svaku granicu političkog dijaloga i kritike i predstavljaju najozbiljniji alarm i nadležnim državnim organima, ali i medicinskim ustanovama da preispitaju ponasanje ovakvih ljudi, koji jedino mogu doći iz kruga Specijalne zatvorske bolnice i kriminalnog SZS", navela je Kuburović u pisanoj izjavi.

Ona smatra da građanima Srbije odavno više nema potrebe da neko objašnjava ko je ko, i šta ko radi u ovoj državi, jer, kako naglašava - pojedinci to čine sami za sebe.

Rakić: Naći i procesuirati one koji prete Vučićevoj deci

Najgnusnije uvrede koje se upućuju deci predsednika Aleksandra Vučića pokazuju jad i čemer u koji je zapala srpska lažna elita okupljena oko Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i ostalih, izjavio je danas predsednik Srpske liste Goran Rakić.

"Podlost, zlo, bezobzirnost... ne postoji prava reč koja bi opisala primitivne napade članova i simpatizera Saveza za Srbiju na porodicu Aleksandra Vučića", naveo je Rakić u saopštenju povodom pretnji deci predsednika Vučića, upućenih preko društvenih mreža.

Vulin: Moramo znati ime bednika koji preti Vučićevoj deci

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da vređanje i želje da deca predsednika Srbije umru ne smeju više da budu bez odgovora.

"Očekujem da se ljudska sramota koja je to napisala pronađe, da se njegovo ime objavi i da se osudi ali uz obavezno i dugogodišnje psihijatrijsko lečenje", izjavio je Vulin osuđujući poslednje uvrede na društvenim mrežama, odnosno kako Vulin dodaje "pretnje smrću deci predsednika Aleksandra Vučića".

Vulin ocenjuje da mržnja prema Vučiću više nije ni vest, jer je javni život toliko zagađen mržnjom i pakošću Vuka Jeremića, Dragana Ðilasa, Obradovića.

"Ni jedan roditelj ne bi smeo da se pomiri sa nekažnjenim postojanjem takvih bolesnika", smatra Vulin.

Ministar dodaje da predsednik Vučić i njegova deca nisu zaslužila ovakvu mržnju.

"Ali bednik koji želi smrt deci zaslužio je da znamo ko je i da on zna da mu zatvorska kazna neće biti ni kratka ni laka. Dosta se popuštalo ludacima", izjavio je ministar i predsednik PS Vulin.

Vučević: Sprečiti prljavu kampanju protiv porodice Vučić

Potpredsednik SNS Miloš Vučević još jednom je danas apelovao na nadležne državne organe da spreče, kako kaže, prljavu kampanju predstavnika Saveza za Srbiju protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovih najbližih.

"Nakon višednevne kampanje Saveza za Srbiju i njihovih medija protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih najbližih, ovo je rezultat te bolesne mržnje propalih političara i ljudskih kreatura", rekao je Vučević povodom pretnji deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, upućenih preko društvenih mreža.

Za Ðilasa, Jeremića, "razne Trifunoviće i Obradoviće" i "ostale otrovane mržnjom i zavišću" je rekao da su izgubljeni, da su "samozvana elita", "samoubeđeni krem de la krem, "salonske patriote", a da su zapravo "jedna banda prestravljenih lopova i prevaranata koja je sada izgubila sve kompase".

"Izgubljeni su u Srbiji koja odavno nije ona tužna, siromašna, ponižena i obespravljena, kakvu su je oni ostavili - žuta banda. I sada pokušavaju da se izvuku iz sopstvenog blata. I zato svaki dan napadaju Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, saradnike, i pokušavaju da otruju Srbiju svojim bolesnim i gnusnim lažima", naveo je Vučević u saopštenju.

Kaže da predstavnici SzS lažu da su on sami ugroženi, te da njih niko ne ugrožava, da se njima niko i ne bavi i da ih narod neće.

"Neće ih spasiti ni laži, ni pretnje, ni njihovi medijski plaćenici, ni milioni koje su ukrali od naroda Srbije. Još jednom apelujem na nadležne državne organe da spreče ovu prljavu kampanju protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovih najbližih. Jer ako su sada svakodnevno izloženi brutalnim pretnjama, šta možemo očekivati kad izborna kampanja počne. Imate li Vi decu, gospodo", naveo je Vučević.

Mihajlović: Pozivam nadležne da reaguju

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najoštrije je danas osudila pretnje upućene porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama.

"Možete da se ne slažete s nekim politički, ali to vam ne daje pravo da vređate i pretite, posebno ne da pretite nečijoj deci i porodici. Nedopustivo je da se političke rasprave i neslaganja zamenjuju upotrebom govora mržnje i pretnjama i zato pozivam nadležne organe da reaguju“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Mali: Mržnja opozicije prema Vučiću prelazi sve granice

Ministar finansija Siniša Mali osudio je pretnje upućene deci predsednika Aleksandra Vučića i izrazio uverenje da će nadleži organi istraziti taj slucaj i da će krivci biti privedeni pravdi.

"Mržnja koju opozicija oseća prema predsedniku Vučiću prelazi sve granice normalnog i prelazi u svojevrsno ludilo, gde se više ne bira ni rečnik, ni metode, a ni mete. Sada su se ustremili na njegovu porodicu i decu, koju zasipaju monstruoznim pretnjama, što zaslužuje najstrašniju osudu", naveo je Mali u pisanoj izjavi.

On je dodao da je reč o nastavku kampanje koju opozicija već danima vodi u sprezi sa svojim medijima, a koja se, kaže, zasniva na zastrašivanju dece i nedužnih majki.

"Očigledno im je to nova taktika, a s obzirom na to da nemaju nikakav konkretan program i plan za predstojeće izbore. Nadam se da će se urazumiti i prestati sa takvim divljačkim ponašanjem", naveo je Mali.

J.Joksimović: Nadležni da reaguju na pretnje porodici Vučića

Povodom zabrinjavajućih, neprimerenih i zdravom razumu neobjašnjivih pretnji koje su preko društvenih mreža upućene kćerki i sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da je apsolutno neprihvatljivo da se u 21. veku, zbog postojanja ideoloških razlika ili neslaganja sa nečijom politikom, preti bilo kome, a posebno deci predsednika Republike.

"Pretnje političkim neistomišljenicima nisu tekovina ni vremena u kome živimo, a ni vrednosti za koje se borimo i na kojima insistiramo", rekla je Joksimović ocenjujući da je takvo ponasanje nedostojno svih koji sebe nazivaju demokratama i koji sami sebe deklarišu kao promotere takvih vrednosti, navodi se u saopštenju iz njenog ministarstva.

Jadranka Joksimović podseća da ovo nije prvi put da se preti članovima porodice predsednika Republike i naglašava da bi nadležni organi trebalo da reaguju u skladu sa ovlašćenjima.

"Na ovakve izlive patološke mržnje i pretnji koja iz tih reči izvire mora konačno da reaguje ne samo javnost nego i nadležni organi, da bi u Srbiji svaki čovek, dete i porodica mogli da se osećaju sigurno i zastićeno za svoje osnovno pravo fizickog integriteta i prava na licno dostojanstvo. A ako iza ovog stoji aktivista neke od stranaka očekujem i reakciju predstavnika tih stranaka", zaključila je Joksimović.

Lončar osudio pretnje Vučićevoj porodici

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar osudio je danas pretnje koje su stigle na račun porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pozivajući članove vlade i poslanike da izađu i kažu da to više ne sme da se desi.

“Ne mogu da se otmem utisku da je danas dotaknuto dno dna u Srbiji. Danas pojedinci priželjkuju da deca predsednika budu mrtva. To je nešto preko čega ne možemo da pređemo. Dosta mi je toga da stalno apelujemo na nadležne da nešto urade”, rekao je Lončar u skupštini gde ministri odgovaraju na pitanja poslanika.

Kao roditelje pitaće nas deca kod kuće, šta će to rade Danilu i Milici, pitaće nas šta smo uradili da se to ne dešava u Srbiji, rekao je Lončar.

On je kazao da je danas jedinstvena prilika da ministri i poslanici izađu i kažu da to više nikada ne sme da se desi i da mora da se sankcioniše.

“A onda oni neka čekaju Ðilasa, Miškovića, Jeremića, pa neka to onda rade sa njima”, rekao je Lončar.

Dačić: Reakcija na pretnje može biti jedna - hapšenje

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić kritikovao je danas napade na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, istakvši da to nije ni politika ni politička borba.

"Od toga treba da se ograde i pobegnu svi koji žele da se bave politkom", rekao je Dačić u parlamentu.

Prema njegovim rečima, predstavnici nekih opozicionih stranka trebalo je da se danas ograde od pretnji i sramnih poruka koje su upućene predsedniku i njegovoj porodici .

"To nije politikcka broba. Reakcija za to se zna i to je hapšenje", rekao je on.

Nastavljena reagovanja i osude pretnji Vučićevoj porodici

Članovi i funkcioneri SNS kao i njihovi koalicioni partneri nastavili su danas posle podne i večeras sa reagovanjima u kojima osuđuju pretnje upućene predsedniku Srbije, a posebno njegovoj deci i pozvali nadležne organe da što pre reaguju.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov ocenio je da je jasno da Ðilas, Jeremić i Obradović generišu ovakve strahovite i umobolne napade na Vučićevu decu.

On je ocenio da se ovom sinhronizovanom akcijom vrši pritisak na Vučića, ne bi li se slomio i ne bi li odustao od borbe za Srbiju.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je da su predstavnici tzv.SZS sirovom mržnjom prema predsedniku Srbije iskopali duboke rovove iz kojih ispaljuju otrovne rafale bez ikakvog gledanja, praveći štetu svuda oko sebe.

Orlić je ocenio da "savez" Ðilasa, Jeremića, Obradovića i Željka Veselinovića i njihovih pristalica, mesecima neprekidno oko sebe emituje destrukciju, prostakluk i golu agresiju koja je napadom na predsednikovu porodicu prelazi sve granice.

Ako je sve što su radili do sada bilo tek priprema za ovaj bestijalni čin, jer su računali da će vremenom narod da ogugla na njihovo neprekidno nasilje i da u ovom trenutku neće ni reagovati niko - prevarili su se, jer uz Aleksandra Vučića i njegovu porodicu danas stoji cela Srbija, poručio je Orlić.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede i potpredsednik IO SNS Dragan Stevanović ukazuje da pretnje upućene deci predsednika države nisu ni svojstvene ljudima, "već do sada nepoznatim biološkim vrstama" i pita da li im je išta sveto i ima li kraja ovoj političkoj patologiji.

On smatra da je najbolji odgovor da predsednik Srbije nastavi da vodi i državu i stranku kao i do sada, jer je jasno da je to najbolje za Srbiju i sve njene građane.

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda, kaže da je zaprepašćen količinom mržnje i odsustva bilo kakvog razuma kod Ðilasovih, Jeremićevih i Obradovićevih sledbenika koji su najbolesnijim pretnjama udarili na dva deteta i to samo zato što im je otac Aleksandar Vučić.

Član Predsedništva SNS Irena Vujović smatra da pozivanje na nasilje nad Vučićevom decom od strane pristalica SzS monstruozno i prevazilazi sve granice zdravog razuma.

Nataša Stanisavlević, član GO SNS ocenjuje da pristalicama SZS ništa nije sveto, i da su posle vređanja žena, otišli još dalje i sad prete deci.

Aleksandar Marković, sekretar beogradskog odbora SNS, navodi da je kao otac dva maloletna deteta zgrožen pretnjama Vučićevoj deci i dodaje da su pozivi na ubistva, nasilje, laži i mržnja jedini program i politika koju mesecima nude građanima Beograda i Srbije.

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda, ocenjuje da nervoza, frustracija i agresija pristalica SzS raste sve više kako se približava vreme održavanje parlamentarnih, pokrajnskih i lokalnih izbora, jer se očigledno plaše ocene građana. Naprednjaci iz Vranja smatraju da se politička kampanja protiv predsednika Vučića nastavlja i dobija pojačan intenzitet uvreda i blaćenja, jer je ovoga puta predmet napada i uličnih uvreda od strane pripadnika SzS porodica predsednika.

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Igor Bečić ocenio je da smo poslednjih dana svedoci užasnih pritisaka i pretnji lažne intelektualne elite, pristalica SzS i pojedinih nazovi nezavisnih medija, pa su tako pratili ženu i bebu brata Siniše Malog a sada su otišli i korak dalje i uputili monstruozne pretnje upućene sinu Danilu i ćerki Milici predsednika Vučića.

Potpredsednik GO SNS Milosav Miličković kaže da je ovo najprljavija kampanja koju su do sada Đilas, Jeremić i Obradović poveli.

"Upravo pretnje koje su upućene deci predsednika Vučića, i to samo zato što im je on otac, su slika i prilika bezidejne politike SzS-ovaca koja osim nasilja i pretnji nema šta konkretno da ponudi", kazao je Milicković.

Ivana Tomić Ilić, član GO Beograd SNS, kaže da se tiraniji SzS ne bliži kraj i da je demotivisana opozicija, u nedostatku ideja, započela saradnju sa državnim neprijateljima, kako bi nadomestila ubedljivi manjak podrške građana, a Nemanja Manjak, kaže da je jasno da SZS neće birati sredstva do svog cilja, a Đilasov cilj je da se vrati na vlast.

Elena Bilić iz Gradskog odbora SNS ukazuje da je vulgaran i pedofilski rečnik pokazatelj da onaj ko takve stvari izgovara ima ozbiljan zdravstveni problem, ali da nedostatak politike i programa nikoga, pa ni predstavnike SzS-a, ne treba da oslobodi odgovornosti za izrečene monstruozne pretnje.

Član gradskog odbora Bojana Radaković kaže da je zgrožena bahatošću, bezobrazlukom i nepoštovanjem osnovnih vrednosti Đilasa, Jeremića, Obradovića i njihovih nepismenih sledbenika. Prema njenim rečima, napad na predsednika Vučića i njegovu decu nije politika "već nemoralan i jako ružan pokušaj samoreklamiranja".

Ona poručuje da su izabrali pogrešan način i pogrešnog čoveka i da predsedniku Vučiću ovakvim izjavama pokazuju da se valja boriti još jače i još snažnije, za svu decu Srbije.

I član GO Dragomir Petronijević smatra da pretnje Vučićevoj porodici predstavljaju dokaz kakvu atmosferu u društvu prave Đilas, Jeremić, Obradović i njihovi sledbenici.

Predsednik Poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević ocenio je kao najveći stepen svireposti i bahatosti iživljavanje nad decom i ženama.

"Ni krivi, ni dužni Milica i Danilo postaju mete zločinaca, a jedina njihova krivica je to što su deca Aleksandra Vučića , predsednika Srbije i čoveka koji se hrabro, dosledno i sa ogromnom energijom bori za Srbiju, interese svih njenih građana, naročito za interese Srba na Kosovu", ističe Milićević dodajući da moraju biti otrkiveni i kažnjeni.

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković ističe da se u nedostatku argumenata i podrške građana Srbije, politika SzS zasniva na plasiranju laži i uvreda, širenju mržnje i pozivanju na nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: