Počelo je: Haradinaj na saslušanju u Hagu

Počelo saslušanje Haradinaja u zgradi Specijalizovanog tužilaštva u Hagu, povodom optužbi za ratne zločine na KiM od 1998. do 2000.

Izvor: RTS, Tanjug

Sreda, 24.07.2019.

10:44

Počelo je: Haradinaj na saslušanju u Hagu
Foto: EPA-EFE / Valdrin Xhemaj

Nije poznato za koje se zločine tereti kosovski premijer u ostavci jer tužilaštvo odbija da saopšti informacije o tome, naglašavajući da istraga nije javna.

I bivši predsednik Kosova Jakup Krašnići, stigao je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva 20-ak minuta pre Haradijanja, prenosi prištinska Koha sa lica mesta.

Specijalizovno tužilaštvo kojim od septembra prošle godine rukovodi američki tužilac Džek Smit nadležno je za istraživanje ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metojiji od 1998. do 2000. godine.

Prema Zakonu o Specijalizovanim većima i Specijalizovnom tužilaštvu, prilikom ispitivanja, Haradinaj će najpre biti upoznat sa svojim pravima, medju kojima je i pravo da ne iznosi odbranu - da se brani ćutanjem, ali ukoliko odluči da odbranu iznese to može da traje dan, dva u zavisnosti od toga šta ima da kaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: