SAD veruju da su oborili dva iranska drona

Komandant američke centralne komande general Kenet Mekenzi izjavio je danas da su SAD najverovatnije oborile dva iranska drona prošle nedelje u Ormuskom moreuzu

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

21:50

SAD veruju da su oborili dva iranska drona
Ilustracija: Depositphotos/conceptw

"Uvereni smo da smo oborili jedan dron, možda smo oborili i drugi", rekao je Mekenzi za Si-Bi-ES njuz.

Upitan da li je oboren samo jedan dron, Mekenzi je odgovorio da veruje da je ratni brod "Bokser" uspešno oborio dva drona, a možda i više.

"Kao i obično u pitanju je složena taktička situacija, mi verujemo da su bila dva drona. Verujemo da smo na dva drona delovali uspešno, a moguće je da bilo i više, a da to ne znamo", rekao je Mekenzi.

Zamenik ministra spoljnih poslova Irana Abas Arakči je 19.jula demantovao da je Iran izgubio bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu, nakon što su Sjedinjene Države tada saopštile da je brod američke mornarice "uništio" iranski dron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: