Hitna reakcija Kabula: Tražimo objašnjenje Trampove izjave

Avganistan hitno zatražio od Vašingtona da objasni Trampovu izjavu da bi mogao da dobije rat u Avganistanu za nedelju dana.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

11:04

Hitna reakcija Kabula: Tražimo objašnjenje Trampove izjave
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Osim toga, predsednik SAD je rekao i da to ne želi da uradi jer bi poginuli milioni ljudi, a Avganistan bi bio "zbrisan s lica zemlje".

Odmah je reagovao zvanični Kabul, odakle je ameriškom predsedniku i administraciji u Vašingtonu po ručeno da nije ni na Americi, niti na bilo kojoj drugoj zemlji da odlučuju o sudbini Avganistana.

"Avganistan nikada nije i nikada neće dozvoliti ni jednoj stranoj sili da mu određuje sudbinu", navedeno je u saopštenju iz predsedničkog kabineta.

Takođe se dodaje da Avganistan ceni napore SAD za postizanje trajnog mira u toj zemlji, ali se napominje da se to ne može postići bez avganistanskih lidera, koji, kako se tvrdi, ostaju odlučni da se konačno rešenje traži u političkoj areni.

Zatražili smo diplomatskim kanalima da nam se objasni Trampova izjava, zaključeno je u saopštenju, koje je prenela Raša tudej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: