Kosovska policija se oglasila povodom privođenja Srbina na prelazu Bela Zemlja

Kosovska policije objavila je saopštenje koje se odnosi na jučerašnje privođenje kosovskog Srbina na administrativnom prelazu Bela Zemlja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA/KUSHTRIM TERNAVA
Ilustracija: EPA/KUSHTRIM TERNAVA

U njemu se navodi da je "redovnom kontrolom ustanovljeno da su prilikom zaustavljanja V.T. muškarca srpske nacionalnosti koji je putovao sa suprugom, njegovoj supruzi O.T. istekla dokumenta, pa joj je zbog nevažeće dokumentacije zabranjen izlaz sa Kosova".

"Tom prilikom su V.T i O. T vređali policajca i ometali rad policijskih službenika. Nakon saslušanja osumnjičeni je priznao krivicu, pa je Tužilaštvo pokrenulo slučaj koji je prosleđen nadležnom sudu", stoji u saopštenju.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić saopštio je juče da je reč o sedamdesetogodišnjem Vojislavu Todoroviću iz Gnjilana i poručio da je njegovo prebijanje i hapšenje na administrativnom prelazu Končulj novi eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija u Prištini prema srpskom narodu.

U saopštenju za medije Đurić je naveo da je maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije.

strana 1 od 118 idi na stranu