Slučaj koji je izazvao bes javnosti: Medicinska sestra dobila upozorenje pred otkaz

Medicinskoj sestri iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Đ. A. upućeno je upozorenje na postojanje razloga za otkaz ugovora o radu.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

14:52

Slučaj koji je izazvao bes javnosti: Medicinska sestra dobila upozorenje pred otkaz
Ilustracija: Deposit photos/vilevi

To je saopštilo Ministarstvo rada.

Zaposlena u prvoj vaspitnoj grupi, u kojoj su smeštena deca uzrasta od jedne do tri godine života, povredila je radnu disciplinu, jer je grubo i neprimereno postupala prema korisniku, maloletnom N.M, utvrdila je Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka.

Utvrđeno je da je sestra u toku radnog vremena koristila mobilni telefon čime je prekršila interne procedure, pravilnike i protokole centra i svojom krivicom učinila povredu radne obaveze, usled nesavesnog i nemarnog izvršavanja radnih obaveza.

Poslodavac je u skladu sa Zakonom o radu, dao zaposlenoj Đ. A. rok od osam dana od prijema upozorenja da se izjasni pismenim putem na navode istog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: