Vučić: Samo farsa i predstava Haradinaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da od poziva i pojavljivanja Ramuša Haradinaja pred sudom u Hagu ne očekuje ništa, osim farse i predstave.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.07.2019.

19:04

Vučić: Samo farsa i predstava Haradinaja
EPA-EFe/Robert Ghement

"Ne očekujem ništa, samo jednu farsu i predstavu da je OVK štitila ljude od 'srpskog agresora' i da su bili veoma uspešni", kazao je on u nacionalnom dnevniku TV Pink.

Upitan da li je datum za odlazak Haradinaja u Hag baš na 20. godišnjicu nekažnjenog zločina u Starom Gracku namerno izabran, Vučić je kazao da misli da Haradinaj nije povezan samo sa tim zločinom, već i sa mnogim drugim.

"To treba da ustanove neki drugi, koji ranije za to nisu imali političke volje i hrabrosti da se s tim uhvate u koštac“, ukazao je on i dodao da je Haški tribunal, pred kojim je Haradinaj ranije bio oslobodjen, bio politički sud, a da je sada reč o nekom drugom sudu, koji je napravljen na drugačijim pravnim osnovama.

Ističe da nema nikakvu iluziju da će Haradinaj veoma brzo biti pušten kući i to možda za dan dva, a da će onda biti veći heroj, jer će reći kako je štitio interese Albanaca i Kosova.

"Očekujem da će Haradinaj, kada se vrati, nastaviti da se bavi rušenjem vlasti u Srbiji", primetio je Vučić.

Što se zločina u Starom Grackom tiče, kaže da nema iluzija da će biti istražen, te da se plaši da tome nije dovoljno posvećena pažnja. Najavio je da će premijerka Ana Brnabić uskoro pozvati Kancelariju za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) OEBS-a da dođe u Srbiju i proveri izborne uslove.

"Mi ćemo da pozovemo ODIHR, koji se bavi izborima, da dođu, pa neka se pet, šest meseci pre izbora bave proverom kako navodno mrtvi glasaju, živi ne glasaju. Neka provere birački spisak da kažu da li mi nešto petljamo i krademo", istakao je Vučić u Nacionalnom dnevniku TV Pink.

Uveren je, međutim, da će i posle toga neki biti nezadovoljni, pa će reći kako im se ne sviđaju pravila međunarodne zajednice, sve ono što je svet prihvatio kao principe.

Vučić je rekao da će njegova stranka na izborima predstaviti šta je urađeno, koje je korake od sedam milja pravila Srbija, a da će svaku volju naroda prihvatiti i priznati. Ukazao je da će na izborima biti ostvarena još veća razlika.

"Kažete da je 42 odsto Zelenskog u Ukrajini velika pobeda, a ovde će da bude 50 odsto, a oni neće imati ni 13 odsto, koliko su imale proruske partije", uveren je on.

Rekao je za opoziciju da ima svoj svet u kojem je zatvorena, da maltretiraju sve one koji bi da izađu na izbore.

"Setio se deo DS da može nešto da dobije, a može, a onda ga preko Đilasovih i Šolakovih medija obeleže kao izdajnika, kao što su i Sergeja Trifunovića. Kada Vučić kaže nešto pristojno o nekome od njih, onda ga proglase da je 'crv koji bi da nas razjede'", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: