"Holandija podržava evropski put Srbije"

Izvor: Beta

Utorak, 23.07.2019.

12:40

TANJUG/ Zoran Žestiæ

Premijerka Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Van den Dolom o političkim i bilateralnim odnosima Srbije i Holandije. Hlandski ambasador završava svoj diplomatski mandat u Srbiji, a predsednica vlade zahvalila mu se na predanom radu i doprinosu na jačanju veza dve države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je, takođe, izrazila zahvalnost Holandiji na podršci u evrointegracijama i ključnim reformama Srbije na ovom putu.

Hendrik van den Dol preneo je da Holandija podržava evropski put Srbije, kao i rešenost da nastavi sa stručnom pomoći Srbiji za sprovođenje reformi na putu ka Evropskoj uniji. On je istakao da je tokom svog mandata bio svedok ekonomskog napretka Srbije zahvaljujući naporima vlade da ojačaju privredu i postignu stabilnost države.

Ti napori daju rezultate, rekao je ambasador Van den Dol, dodajući da je Srbija postala atraktivno tržište za ulaganje.

Brnabić podsetila je da poslednjih godina primetno raste broj holandskih kompanija i investicija na našem tržištu.Ona je izrazila očekivanje da će se ovakav pozitivan trend nastaviti zahvaljujući rezultatima fiskalne konsolidacije i niza ekonomskih mera, čiji je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

Krajnji cilj je transformacija naše ekonomije zasnovana na znanju i inovacijama, istakla je premijerka i dodala da je Srbija u tom pogledu mnogo naučila od Holandije.

Ona je Ambasadoru Van den Dolu zahvalila na dosadašnjoj saradnji i poželela mnogo uspeha na budućim dužnostima.
Tanjug/ Zoran Žestiæ
Nakon premijerke, sa odlazećim ambasadorem Holandije sastao se i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić, koji je Van den Dola primio u oproštajnu posetu, ocenio je da su odnosi Srbije i Holandije dobri, pre svega na polju ekonomske saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Holandski ambasador je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim ekonomskim pozicioniranjem Holandije na tržištu Srbije i kako se navodi, najavio priliv novih holandskih investicija koje će doprineti otvaranju novih radnih mesta.

Na osnovu podataka Narodne banke Srbije, Holandija se nalazi na prvom mestu prema veličini ukupnih neto ulaganja u srpsku privredu u periodu od 2010. do 2018. godine, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: